Germania a inaugurat marți (11.08.2020) o nouă structură dedicată securității cibernetice, al cărei obiectiv este acela de a menține actualizate datele privind securitatea informatică pentru a asigura funcţionarea fără interferenţe a administraţiei şi economiei naţionale, a anunţat guvernul de la Berlin, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

Ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi Horst Seehofer, ministrul de interne, au precizat într-un comunicat de presă comun că agenția cibernetică nou înființată are rolul unui „instrument esenţial al guvernului german pentru protecţia cetăţenilor, administraţiei şi economiei în spaţiul cibernetic şi astfel Germania face un pas important în direcţia suveranităţii digitale”.

Agenţia pentru Inovare în Securitate Cibernetică, cu sediul la Halle (estul Germaniei), va avea într-o primă etapă 100 de noi posturi şi până în anul 2023 va primi un buget de până la 350 de milioane de euro.

Germania a fost în ultimii ani ţinta mai multor atacuri cibernetice grave, printre care s-a evidenţiat incursiunea – atribuită Rusiei – în reţeaua de calculatoare a Bundestagului (camera inferioară a parlamentului) în anul 2015, atac în urma căruia a fost afectat şi biroul parlamentar al cancelarului Angela Merkel.

Actele oficiale de inaugurare a noii agenţii au fost amânate până în luna octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursă foto: techwisegroup.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.