În contextul dislocării temporare a contingentului american în țara noastră, Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit, astăzi, cu generalul Tod D. Wolters, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și comandant al Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM), la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Cei doi au discutat despre dinamica situației de securitate din regiunea Mării Negre și despre măsurile de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare în această zonă. De asemenea, au abordat subiectul instruirii comune viitoare a forțelor americane cu efective ale Armatei României. „Corelat condițiilor mediului de securitate, vom continua și adapta pregătirea cu militarii americani, o pregătire care s-a materializat, de-a lungul timpului, și în misiuni comune în diferite teatre de operații”, a anunțat generalul Daniel Petrescu pe contul său de Facebook.

„Prezența structurilor aliate în țara noastră reprezintă atât rezultatul cooperării excelente cu statele membre ale NATO și în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA, cât și rezultatul demersurilor susținute pe care le-am avut pentru consolidarea aliniamentului defensiv al NATO pe granița de est și în regiunea Mării Negre”, a afirmat acesta.

Șeful Statului Major al Apărării a menționat că „Împreuna cu generalul Wolters am apreciat că suplimentarea efectivelor americane în România și în alte zone ale flancului estic este un semnal puternic al solidarității și determinării NATO, care contribuie la creșterea sentimentului de siguranță al cetățenilor României.”

Sursă foto: Facebook/ Daniel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.