Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, afirmă că România nu se pregăteşte de război. „Nu avem, în acest moment, niciun indicator, nicio intenţie a Federaţiei Ruse de a ataca un stat NATO”, a declarat generalul într-un interviu difuzat, vineri seară, de Antena 3.

Acesta a adăugat că publicul trebuie să fie „mai puţin sensibil la pregătirile pe care le face Armata” şi explicând că militarii îşi continuă exerciţiile conform programului de pregătire pe care îl au.

În acest moment, România nu se pregăteşte de război. Nu avem, în acest moment, niciun indicator, nicio intenţie a Federaţiei Ruse de a ataca un stat NATO. Acest lucru cred că este foarte clar, trebuie să fie evident pentru toată lumea”, a declarat şeful Statului Major.

El a admis că este „o perioadă foarte complicată”, dar că Armata României e pregătită să răspundă oricărei provocări. Generalul Daniel Petrescu a spus că România este afectată de războiul din Ucraina în plan umanitar, economic, dar „din punct de vedere militar, în ceea ce priveşte România, nu există nicio ameninţare în acest moment”.

Este adevărat că trăim cea mai gravă criză de securitate pe continentul european probabil de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. (…) Este adevărat că nimeni nu s-a aşteptat să vedem un conflict cu o fizionomie foarte apropiată de cel de-al Doilea Război Mondial pe continentul nostru şi atât de aproape de graniţele noastre. Geografia contează. Suntem mai sensibili la ce se întâmplă în regiunea Mării Negre, suntem mai sensibili la ceea ce se întâmplă cu vecinii noştri. Dar, în acelaşi timp, publicul trebuie să fie conştient că facem parte dintr-o organizaţie de securitate – Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord – că avem garanţii foarte clare şi foarte ferme de securitate. Ce le-aş transmite: aş vrea să fim mai puţin sensibili la pregătirile pe care le face Armata. Noi ne continuăm programul de pregătire, desfăşurăm activităţi de instruire. Aş vrea să contribuim mai mult cu toţii la toate proiectele pe care le avem şi aş vrea să avem mai multă încredere că toate instituţiile statului pot să-şi facă datoria, cred că este un moment care trebuie să ne aducă împreună şi că avem încredere în noi că putem să facem ceea ce avem de făcut în continuare”, a adăugat generalul Daniel Petrescu.

Sursă foto: Facebook/ Daniel Petrescu

1 COMENTARIU

  1. Visul “La Dolace Vita”:Vila, car, bani computers, calatorii etc sub protectia NATO s-a terminat. Poate peste 10-15 ani. La fel in toate tarile din Europa de Est. Armata Romana trebuia de acum patru luni sa se desfasurat in pozitie ofensiva la granita de Est cu Moldova. Razboiul va dura multi ani. Russia treptat cistiga teren, desi nu poate obtine o decizie militara decisiva. Foarte posibil Rusia ar putea ajunge la granita de Est a Moldovei si sa faca junctiunea cu Transnistria.Sub protection armatei Romane vor intra in Moldova echipament militar modern ((Anglia ) si voluntari Romani si straini.
    Romania trebuie sa spuna la NATO clar si raspicat ca “ Singele Apa Nu se face!” si ca Moldova e Romania, si ca nu poate tolera invazia Rusiei in Moldova. Moldova foarte probabil v-a considera Unirea cu Romania sub amenintarea invaziei Ruse. Armata Romana la frontiera si voluntari Romani in Armata Moldovei vor facilita si proteja Unirea. Astea sunt decizii politice. Riscurile sunt enorme dar rezultatul este de nepretuit. Practic Romania trebuie sa considere imediat ca tot sistemul militar, Securitate, structuri de stat , totul este infectat cu spioni Rusi, GRU / SVR , tradatori si asa zisi pacifisti pragmatici Romani. (Ucraina a facut curatenie dupa 2014.) Orice plan referitor la Moldova ajunge pe masa lui Putin inainte sa fie formulat, finalizat si editat.
    Nu este chair exclus sa aiba incluse suggestii de la Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.