Drone de luptă capabile să lovească pozițiile inamice cu proiectile de mare precizie vor intra în serviciul armatei ruse anul viitor, a declarat șeful adjunct al forțelor aerospațiale ruse, general-locotenent Serghei Dronov.

„Anul viitor, trupele vor începe să primească vehicule aeriene fără pilot, cu rază lungă de acțiune, multifuncționale, capabile nu numai să efectueze supraveghere aeriană, ci și să lovească ținte inamice cu proiectile de înaltă precizie”, a spus Serghei Dronov într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda, informează TASS.

În prezent, armata rusă are în dotare doar drone cu rază scurtă și medie de acțiune, iar noile aeronave vor fi extrem de utile pentru operațiile de supraveghere, atac, transport și alte activități specifice, a mai sugerat oficialul rus.

Generalul rus a mai precizat că utilitatea dronelor a fost confirmată în timpul unei operații speciale din Siria, subliniind că este foarte important ca flota de drone să fie integrată într-un sistem comun cu aeronavele de luptă clasice pentru a sprijini activitățile celor din urmă acolo unde accesul acestora este limitat sau ar fi mai puțin eficient.

Sursă foto: mil.ru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.