Deși se confruntă cu multe provocări și are un drum lung de parcurs, armata israeliană (IDF) înregistrează progrese substanțiale în ceea ce privește transformarea digitală și este pe cale să devină una dintre cele mai importante forțe militare din lume în domeniu, a spus generalul de brigadă Ziv Avtalion, șeful ramurii C4I din cadrul structurii de transformare digitală.

În discursul său din timpul Israel Defense C4I și Cyber ​​Event, Ziv Avtalion, a declarat că aceste schimbări necesită dezvoltarea continuă a standardelor și infrastructurii care să permită armatei să comunice mai eficient în limbajul digital.

„Și când spun viitor, de fapt nu vor mai trece alți 10 sau 20 de ani. Viitorul ar putea fi și aici și acum. Pentru că în fiecare zi provocarea din jurul nostru se schimbă. Provocarea face uneori realitatea complexă. Și nevoia de transformare este imediată”, subliniat generalul israelian.

Această transformare are patru componente, spune Ziv Avtalion: procese operaționale care permit IDF să se ocupe de inamic în mod optim; conversia datelor în cunoaștere și a cunoașterii în operații; o mai mare accesibilitate la procese și proceduri complexe; îmbunătățirea capacităților digitale ale comandanților, astfel încât armata să își poată atinge obiectivele.

Potrivit generalului, IDF își propune să conecteze pe „toată lumea cu toată lumea”., dar și să creeze „agenți de schimbare fiabili și profesioniști, care vor insufla transformarea digitală de la eșalonul superior de comandă la eșalonul tactic”.

IDF încearcă să ofere soldatului capacitatea de a funcționa dintr-o perspectivă multi-disciplinară, „totul într-o manieră rapidă, precisă și cu adevărat eficientă, exact atunci când este nevoie și ce este nevoie”, a mai spus ofițerul israelian.

Poate că una dintre cele mai semnificative aspecte din lumea transformării digitale este volumul imens al datelor, mai spune generalul. „Tot ceea ce poartă o persoană, tot ceea ce spune o persoană, ar putea fi informații vitale pentru o acțiune sau alta”.

Datele trebuie integrate prin intermediul unor procese de tip inteligență artificială și învățare automată, iar aceste date trebuie transformate în cunoaștere, a subliniat acesta. „Dar asta nu este suficient. Trebuie să luați această cunoaștere și să o faceți accesibilă soldatului pentru a efectua operații complexe care vor duce în cele din urmă la înfrângerea inamicului”.

IDF a demarat procese care să ofere abilități digitale la toate nivelurile, de la cei mai în vârstă până la cei mai tineri, „care vor permite unei persoane să se adapteze mai bine în mediul în care computerele și omul coexistă”, a adăugat Ziv Avtalion.

Sursă foto: dvidshub.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.