Purtătorul de cuvânt al armatei iraniene a avertizat vineri SUA şi Israelul împotriva ameninţării cu utilizarea forţei împotriva Iranului, relatează media oficiale, după ce preşedintele american Joe Biden declarase anterior că ar putea recurge la forţă ca la o ultima soluţie pentru a împiedica Teheranul să obţină arma nucleară, potrivit Reuters.

„Americanii şi sioniştii (Israelul) ştiu foarte bine preţul pentru folosirea sintagmei „forţa împotriva Iranului”, a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, citat de surse media de stat iraniene. „Biden trebuie să fi fost adormit când a ameninţat Iranul”, a spus el, adăugând: „Ai grijă la pantalonii soldaţilor tăi – s-ar putea să se ude în Golful Persic!”

Întrebat de televiziunea israeliană săptămâna aceasta dacă declaraţiile sale din trecut, că va împiedica Teheranul să obţină arma nucleară, înseamnă utilizarea forţei împotriva Iranului, Biden a răspuns: „Dacă aceasta ar fi ultima soluţie, da”.

Joe Biden şi premierul israelian Yair Lapid au semnat joi (14.07.2022) un angajament comun de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară, un pas aparent spre a da satisfacţie Israelului pentru care Iranul reprezintă o „ameninţare militară credibilă”.

Iranul neagă că ar încerca să se doteze cu arma nucleară, susţinând că programul său nuclear urmăreşte doar scopuri paşnice.

Teheranul a încheiat un acord cu şase mari puteri, în 2015, privind limitarea programului său de îmbogăţire a uraniului, ceea ce făcea mai dificilă dezvoltarea unei arme nucleare, în schimbul ridicării treptate a sancţiunile internaţionale.

Sursă foto: memri.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.