Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a reținut patru susținători ai organizației teroriste ISIS, care planificau atacuri în Ingușetia prin utilizarea unor dispozitive explozive, a declarat luni (06.09.2021) Departamentul de Afaceri Publice al FSB pentru TASS.

„Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, împreună cu Comitetul de Investigații, Ministerul Afacerilor Externe și Garda Națională a Rusiei, au împiedicat activitățile susținătorilor organizației teroriste internaționale ISIS, implicate în pregătirea și executarea de atacuri teroriste în regiunea Ingușetia”, se arată în comunicatul FSB.

FSB a raportat că făptașii au stabilit contacte cu membrii ISIS pe internet „pentru a-și coordona activitățile în ceea ce privește coordonarea și executarea atacurilor, inclusiv împotriva unor ofițeri, pentru folosirea dispozitivelor explozive improvizate și a armelor cu lame, precum și diseminarea propagandei teroriste în rândul cetățenilor ruși”.

Potrivit FSB, arme de calibru mic și cu lame, explozivi improvizați și dispozitive incendiare împreună cu componente și instrumente pentru fabricarea lor au fost confiscate. Poliția a găsit, de asemenea, corespondență între făptași și membrii ISIS, confirmând astfel intențiile criminale ale acestora.

Serviciul de presă al Comitetului de Investigație a menționat că au fost inițiate dosare penale împotriva a patru rezidenți ai Ingușetiei în temeiul părții 2 a articolului 205.5 – participarea la activitățile unei organizații teroriste.

Sursă foto: oc-media.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.