Ambasadorul francez în India, Emmanuel Lenain, a precizat sâmbătă (24.05.2020), că Franța va livra fără întârziere aeronavele militare Rafale către partenerul indian, scrie The Indian Express.

Emmanuel Lenain a menționat că nu există vreun motiv de îngrijorare cu privire la livrare avioanelor, deoarece Franța respectă cu strictețe termenele de furnizare agreate inițial.

Reamintim că în septembrie 2016, India și Franța au semnat un acord în valoare de 7,87 de miliarde de euro pentru furnizarea a 36 de aeronave multirol Rafale. Noile achiziții erau așteptate să aterizeze în India în ultima săptămâna a acestei luni, dar comanda forțelor aeriene indiene nu a primit vreo confirmare din partea producătorului francez Dassault Aviation.

Anterior au existat rapoarte conform cărora Franța nu va putea îndeplini contractul la timp din cauza pandemiei globale de coronavirus. Franța a fost una dintre cele mai afectate țări europene, fiind raportate numeroase cazuri de infectare cu COVID-19 chiar în Bordeaux, situat în apropiere de Merignac, unde se află linia de producție a Rafale.

Baza aeriană Ambala va fi cea în care vor fi dislocate primele patru aeronave de proveniență franceză, o altă escadrilă fiind desemnată la baza aeriană Hasimira din Bengalul de Vest, pentru a contracara amenințarea adversarului chinez.

Sursă foto: economictimes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.