Scriam în urma cu câteva zile despre declarațiile ministrului energiei cipriot, care acuza Turcia de rele intenții în Marea Mediterană, pe fondul acordului semnat de Ankara cu guvernul libian de la Tripoli, privind semmnarea unui acord de delimitare a frontierei maritime în zona de est a Mediteranei (în apropiere de Cipru și Insula Creta). Acțiunile au fost condamnate și de ministrul de externe de la Atena.

Acum, Franța își arată susținerea pentru partenerii din UE, Grecia și Cipru, în disputa privind zonele maritime din Marea Mediterană de Est, prin vocea ministrul apărării de la Paris.

„Franța este alături de Grecia pentru a o sprijini să înfrunte tensiunil din Marea Egee și estul Mediteranei”, a declarat ministrul Florence Parly pentru ziarul grec „To Vima”.

„Franța sprijină Grecia și Cipru în problema respectării suveranității lor în zonele maritime și condamnă, împreună cu partenerii europeni, lipsa de respect din partea Turciei”, a mai adăugat Parly.

Ministrul apărării francez a subliniat că președintele Emmanuel Macron a fost foarte clar când s-a întâlnit cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, ș au decis consolidarea cooperării în domeniul apărării.

Ca efect al intensificării cooperării pe segmentul de apărare, o fregată din marina greacă însoțește acum portavionul francez Charles de Gaulle în misiunile sale din Marea Mediterană.

Sursă articol: greece.greekreporter.com

Sursă foto: trtworld.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.