Franţa susţine Republica Moldova în faţa „riscurilor de destabilizare„, a declarat marţi ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, după o serie de explozii în regiunea separatistă prorusă Transnistria, vecină cu Ucraina aflată în război, potrivit France Presse.

Ministrul i-a transmis omologului său moldovean preocuparea şi vigilenţa sa cu privire la incidente survenite în ultimele două zile în Transnistria. El a reiterat în acest context deplinul sprijin al Franţei pentru stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în faţa riscurilor de destabilizare al căror obiect poate fi ea„, potrivit unui comunicat.

Sprijinul nostru pentru Republica Moldova expusă în special consecinţelor războiului din Ucraina va continua în mod hotârât„, se menţionează în acelaşi document al MAE al Franţei, ţară care în prezent asigură preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Republica Moldova a anunţat marţi măsuri pentru a-şi consolida securitatea după o serie de explozii în regiunea separatistă transnistreană, sprijinită de Moscova, ceea ce ridică temeri privind extinderea conflictului actual din Ucraina în ţara vecină.

Sursă foto: The Guardian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.