Forțele de ocupație ruse din Donbas sunt echipate cu sisteme rusești „Strelets” destinate recunoașterii, comandei și controlului și comunicării, relatează Militarnyi.

Un videoclip cu combatanți care utilizează sistemul de recunoaștere rusesc a fost publicat pe rețelele de socializare ruse.

Membrii grupării militare Sparta au fost echipați  cu sistemul de recunoaștere, comandă și control și comunicații Strelets.

Videoclipul din timpul exercițiilor combatanților în care este prezentat dispozitivul rus a fost publicat în noiembrie 2021.

Luptător de formare ilegală a „Spartei” cu complexul rusesc Săgetător
Combatanți ai grupării armate Sparta cu sistemul rusesc Strelets

Sistemul „Strelets”

Strelets este un computer personal cu o periferie distribuită peste vesta tactică a soldatului.

Crearea unei rețele de date din sisteme individuale, computerul comandantului unității va afișa informațiile necesare despre subordonați, precum și informații despre inamic care provin de la aceștia.

Un soldat obișnuit ar trebui să apese doar câteva butoane, iar coordonatele locației sale sau ale inamicului vor apărea pe computerul comandantului. Comandantul unității va putea combina datele primite cu o hartă electronică a zonei sau cu o fotografie din satelit.

Complexul de Inteligență, Management și Comunicare Sagetator
Sistemul „Strelets”

Complexul este conceput pentru a executa următoarele sarcini primare: comanda și controlul luptei,  comunicarea și transmiterea informațiilor, navigarea individuală și de grup, detectarea obiectelor, măsurarea coordonatelor și recunoașterea țintelor, precum și țintire pentru aviație.

Sistemul are arhitectură modulară și include blocuri pentru diverse scopuri. Compoziția blocurilor utilizate este determinată în funcție de poziția și specializarea unui anumit militar.

Sistemul „Strelets” este capabil să se conecteze cu echipamente de recunoaștere, supraveghere, țintire, radare, telemetrie, vehicule aeriene fără pilot.

Sursă foto: Militarnyi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.