Suedia previzionează o potențială agresiune hibridă din partea Federației Ruse și își pregătește populația pentru diferite scenarii ale unui posibil conflict. La 13.01.2021, Forțele Armate Suedeze au postat pe canalul propriu de Youtube o serie de videoclipuri sub titlul „When the war comes” (Când vine războiul).

Seria conține 5 episoade intitulate astfel: „Viitorul incert”, „Zona gri”, „Câmpul de luptă al viitorului”, „Apărare totală” și „Ce merită apărat?”. Fiecare material video reflectă un anumit moment al viitorului posibil război hibrid.

Scurtele videoclipuri arată situațiile care pot apărea în cazul unui conflict militar în diferite regiuni, inclusiv în Arctica. Acestea descriu în detaliu ce amenințări există, care este nivelul de pregătire al armatei suedeze și modul în care ostilitățile pot afecta cetățenii suedezi.

Încălzirea globală și creșterea nivelului oceanelor, potrivit autorilor, vor duce la un interes crescut pentru Arctica și Oceanul Arctic, în special, din perspectiva unui coridor de transport și o sursă bogată de resurse naturale.

Puterile mondiale vor începe să lupte pentru Arctica, care va afecta probabil Suedia. Potrivit analiștilor militari, războiul viitorului, precum agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, va avea o natură hibridă.

Videoclipurile sunt subtitrate în limba engleză și le puteți accesa mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=Uxu1wV1-ePU

Sursă foto: irishtimes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.