Un avion Sukhoi Su-30SM a fost dislocat pentru a intercepta și preveni încălcarea frontierei de stat ruse de către două aeronave de spionaj, unul aparținând forțelor navale franceze, iar altul forțelor aeriene britanice, a informat joi (20.08.2020) Centrul Național de Control al Apărării (CNCA) din Federația Rusă.

Sistemele de control ale spațiului aerian rusesc au detectat două ținte aeriene peste apele neutre ale Mării Negre care se apropiau de frontiera de stat a Rusiei pe 20.08.2020, se arată în comunicatul CNCA.

„Un avion Su-30SM din forțele de alertă și reacție rapidă a apărării aeriene a districtului militar sud a fost ridicat în aer pentru a identifica țintele aeriene și pentru a le împiedica să încalce frontiera de stat rusă”, a spus CNCA.

Echipajul aeronavei ruse a abordat țintele aeriene de la o distanță sigură și le-a identificat ca fiind o aeronavă de cercetare Atlantique-2 a Marinei Franceze și un avion de supraveghere Sentinel R1 al Forțelor Aeriene din Marea Britanie, a mai precizat Centrul.

După ce avioanele s-au îndepărtat de granița rusă, avionul de vânătoare rus a revenit la baza aeriană de la care fusese dislocat.

Sursă foto: ruaviation.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.