Germania va comanda 45 de aeronave de vânătoare de la Boeing pentru a înlocui avioanele Tornado învechite ale Luftwaffe (forțele aeriene), a informat duminică (19.04.2020) revista Der Spiegel, citată de Bloomberg.

Publicația germană precizează că ministrul apărării de la Berlin, Annegret Kramp-Karrenbauer, a trimis joi (16.04.2020) un e-mail omologului său american, Mark Esper, pentru a-l informa despre decizia de a comanda 30 de modele de aeronave F/A-18 Super Hornet și 15 de tip EA-18G Growlers. Der Spiegel a păstrat sub anonimat sursa informațiilor.

Ministerul german nu a putut fi contactat imediat, iar Pentagonul a refuzat să comenteze.

Der Spiegel mai explică faptul că acțiunile lui Kramp-Karrenbauer i-ar putea supăra pe social-democrații, parteneri ai coaliției aflate la putere, condusă de Angela Merkel, întrucât nu au fost consultați și informați înainte de a lua decizia.

Predecesorul lui Kramp-Karrenbauer, Ursula von der Leyen, a oferit un compromis în fața social democraților în cadrul căruia Germania urma să cumpere o combinație de aeronave americane și Typhoon Eurofighter fabricate de Airbus, potrivit Der Spiegel.

Sursă articol: bloomberg.com

Sursă foto: defensenews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.