Forţe pentru Operaţii Speciale (FOS) din 13 state aliate şi partenere NATO s-au adunat în Danemarca pentru a participa la exerciţiul „Night Hawk 2021”, un exerciţiu dinamic, care a testat abilitatea forţelor de elită de a lucra împreună, a colecta informaţii şi lansa atacuri, transmite NATO.

Găzduit de Comandamentul pentru Operaţii Speciale al Danemarcei, exerciţiul „Night Hawk 2021” a testat C-SOCC (Composite Special Operations Component Command), un sediu trilateral creat de Belgia, Danemarca şi Ţările de Jos, care poate coordona mai multe grupuri de operaţii speciale.

În timpul exerciţiului, militarii au exersat misiuni specifice FOS, precum misiunile de contraterorism, în timp ce realizau procesul de planificare a misiunii alături de alte ţări.

Exerciţiul pe teren a avut loc în perioada 27 septembrie – 7 octombrie 2021, în Danemarca.

NATO a dat publicității un material video care conține demonstrațiile de forță ale trupelor din Austria, Danemarca, Germania, Ucraina și Regatul Unit care execută raiduri în timpul exercițiului, precum și un interviu cu generalul-maior al armatei regale daneze Peter Boysen, comandantul Comandamentului pentru operațiuni speciale daneze și C-SOCC.

Sursă foto: Zona IT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.