Pe 10.04.2020, ministerul francez al apărării a confirmat că există 50 de cazuri pozitive de COVID-19 pe singurul portavion al Marinei Franceze. Trei marinari ai transportatorului au fost evacuați, în dimineața zilei de 09.04.2020, de un elicopter NH90 Caiman Marine de pe portavion către aeroportul din Lisabona, Portugalia. Marinarii au fost apoi transferați la Spitalul Armatei „Sainte-Anne” din Toulon.

Transportatorul de aeronave are și o divizie medicală, inclusiv o unitate de terapie intensivă. Marina franceză și comanda portavionului monitorizează îndeaproape progresul situației medicale a navigatorilor.

Portavionul era desfășurat în Oceanul Atlantic, ca parte a misiuni „Foch”, care a început la 21.01.2020. Odată cu izbucnirea focarului de coronavirus pe navă, aceasta și-a accelerat întoarcerea în portul din Toulon, estimându-se că va sosi în port la 12.04.2020.

Transportatorul de aeronave francez „Charles de Gaulle” este primul vas francez de suprafață ce funcționează cu energie nucleară și singurul transportator cu motor nuclear în afară de cele care aparțin Marinei SUA. Nava transportă avioane Dassault Rafale M și E-2C Hawkeye, elicoptere EC725 Caracal și AS532 Cougar, precum și sisteme electronice moderne și rachete Aster.

Sursă articol și foto: militaryleak.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.