La solicitatea Kievului, firmele cehe din domeniul apărării vor repara tancurile și vehiculele blindate ucrainene avariate în războiul ruso-ucrainean, a anunțat marți ministerul ceh al apărării, potrivit The Defense Post.

Filialele Cehoslovak Group (CSG), un gigant producător industrial civil și de apărare, vor repara tancurile T-64 din epoca sovietică folosite de armata ucraineană și ulterior vor remedia și vehiculele blindate BRD și BRDM, se arată în comunicat.

Republica Cehă este prima țară parteneră pe care partea ucraineană a abordat-o oficial pentru cooperare în repararea armelor terestre care trebuie puse în funcțiune sau care au fost avariate în timpul luptei”, a spus ministrul Apărării, Jana Cernochova .

Republica Cehă a fost prima țară străină care a furnizat Ucrainei tancuri – T-72 din epoca sovietică, precum și vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1. Există, de asemenea, rapoarte potrivit cărora a furnizat artilerie autopropulsată, precum și sisteme de rachete cu lansare multiplă, susține BBC.

Ministerul Apărării a refuzat să precizeze cantitatea și tipul livrărilor către Ucraina, confirmând doar că trimite atât arme ușoare, cât și grele și că va continua să facă acest lucru indiferent de obiecțiile Rusiei.

Pe lângă ajutorul militar oficial al guvernului, o campanie de finanțare publică pentru cumpărarea de arme pentru forțele armate ucrainene a strâns până în prezent peste 40 de milioane de euro.

Sursă foto: Vadim Ghirda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.