Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt companiile subcontractate de consorţiul care a câştigat contractul pentru modernizarea Unităţii Militare Câmpia Turzii, un proiect de peste un miliard de lei. Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 de milioane de lei sunt aşadar responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România, anunță Ziarul Financiar.

Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câştigată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design, o companie deţinută de Robert-Cătălin Podaru, fost cadru al armatei. Din consorţiu mai fac parte firmele Telekom Communications România, Ubitech Construcţii şi Petrodesign.

Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi,  în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni complementare care să permită funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente, în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, pentru Forţele Aeriene Române şi partenerii strategici. Proiectul ar urma să fie gata în 2024.

Contractul scos la licitaţie presupune lucrări de proiectare şi de executare şi are o valoare totală de 1,3 miliarde de lei.

După Deveselu şi Mihail Kogălniceanu, de ceva timp, la Câmpia Turzii funcţionează cea de-a treia bază militară americană din România.

Patronul Leviatan Design, Robert-Cătălin Podaru a fost angajat al MApN timp de 5 ani ca inginer, anterior fiind instruit 9 ani, la liceul militar şi la Academia Tehnică Militară. După 5 ani în MAPN, Podaru a devenit antreprenor. A început în 2012 cu o firmă de proiectare cu 10 oameni, iar în 2014 a cumpărat şi o firmă de construcţii – Ubitech Construcţii SRL.  Dacă la Leviatan, proiectele cu MAPN reprezintă un procent mic din totalul lucrărilor, marea majoritate a proiectelor Ubitech au legătură cu MAPN (10 din 14).

Sursă foto: Facebook\ Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.