Platforma MApN de combatere a fake news, INFORADAR, face o serie de precizări pe fondul informațiilor apărute în spațiul public conform cărora un militar de la Centrul Comunicații şi Informatică al Forțelor Navale din zona Mamaia Sat ar fi decedat, imediat după vaccinare, din cauza administrării dozei de vaccin.

Militarul, în vârstă de 47 de ani, a decedat la trei zile după vaccinare, ca urmare a unui infarct, în concluziile raportului medico-legal nefiind reținute legături de cauzalitate cu administrarea dozei de vaccin, se arată pe pagina INFORADAR.

Militarul se vaccinase în data de 23 februarie 2021, conform opțiunii exprimate voluntar a acestuia, cu vaccinul AstraZeneca, iar doza cu care acesta a fost vaccinat nu făcea parte din lotul lotul ABV 2856, intrat în România la data de 7 februarie 2021, lot pentru care a fost decisă, în data de 11 martie carantinarea temporară a dozelor.

Potrivit INFORADAR, după trei zile de la vaccinare, la data de 26 februarie, militarul a acuzat o stare de rău, în timp ce se afla la serviciu. Sanitarul din cadrul unității i-a acordat imediat primul ajutor și a fost anunțat Serviciul Unic de Urgență 112, care a redirecționat, la fața locului, cea mai apropiată ambulanță B2. Ambulanța a ajuns în câteva minute, a intrat în unitatea militară, echipajul medical al ambulanței a evaluat pacientul, care era conștient, și a solicitat de la SMURD un echipaj cu medic.

Militarul a intrat în stop cardio-respirator, în ambulanță, după ce a plecat din unitatea militară. Ambulanța s-a oprit și personalul medical a început protocolul de resuscitare. Între timp, a ajuns și echipajul SMURD cu medic, s-a efectuat protocolul de resuscitare mai mult timp, dar, din păcate, fără răspuns din partea pacientului, care a decedat din cauza unui infarct. Raportul medico-legal nu a identificat legături de cauzalitate între decesul militarului și administrarea dozei de vaccin anti-COVID-19, realizată cu trei zile înainte.

Conform legislației în vigoare, cazul este cercetat de către Parchetul Militar Constanța, iar comandantul unității a numit o comisie internă, pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, se mai arată pe site-ul platformei MApN.

Sursă foto: mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.