Un atelier unde se fabricau ilegal elicoptere a fost descoperit în Republica Moldova, într-o localitate de pe malul Nistrului. Anchetatorii au făcut percheziţii după ce au urmărit toată afacerea ilegală timp de mai multe luni, scrie Defense World.

Pe linia de producție erau 10 aparate de zbor, în diferite stadii de lucru. Toate urmau să fie exportate în state foste membre ale Uniunii Sovietice. Aparatele de zbor arată la exterior ca elicopterele Ka-26 şi erau produse clandestin. Nu există acte pentru piese.

Anchetatorii au constatat că majoritatea persoanelor implicate în această afacere, inclusiv liderii grupării, sunt locuitori ai regiunii transnistrene. A fost deschis un dosar pentru contrabandă cu aparate de zbor.

Ka-26 a fost proiectat la începutul anilor ’60 și este renumit pentru simplitatea și versatilitatea sa. Încărcăturile și containerele de diferite tipuri pot fi instalate în spatele cabinei și sub rotori. Poate găzdui șase pasageri și este utilizat în CSI pentru pulverizarea insecticidelor și pentru uz agricol. O variantă pentru sondaj geofizic este echipată cu un generator de impulsuri electromagnetice în cabină și o antenă mare în exterior.

Ka-26 a intrat în funcțiune pe scară largă în 1970 și a fost exportat atât pentru uz civil, cât și militar. Producătorul a dezvoltat în continuare aeronava în modelul Ka-226, care are la bază designul Ka-26 pentru a oferi unul dintre cele mai versatile și personalizabile elicoptere din lume.

Sursă foto: skytamer.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.