Un tribunal din Sankt Petersburg l-a condamnat pe Vladimir Neelov la șapte ani într-o închisoare de maximă securitate pentru trădare prin transmitere de informații despre instruirea personalului FSB către o companie germană, au declarat reporterii serviciul de presă al instanțelor, informează TASS.

Serviciul de presă a menționat că expertul militar a fost găsit vinovat în temeiul articolului 275 din Codul penal al Federației Ruse (înaltă trădare). Ședința de judecată a avut loc în spatele ușilor închise. După cum a stabilit instanța de judecată, expertul a vândut informații clasificate cu privire la instruirea ofițerilor operativi ai FSB unei firme de consultanță germană. Inculpatul și-a recunoscut vinovăția parțială afirmând în instanță că nu crede că datele pe care le-a furnizat sunt secrete.

Vladimir Neelov este un specialist militar rus (membru al Strategic Conjuncture Center) cunoscut pentru comentariile repetate la adresa activității contractorilor militari privați. El a fost arestat în noiembrie 2019 de instanța Lefortov din Moscova. Ulterior, cazul a fost transferat instanței din orașul Sankt Petersburg.

Potrivit unor surse, inculpatul a absolvit departamentul de relații internaționale al Universității de Stat din Sankt Petersburg. În perioada studiilor s-a specializat în aspecte ce țin de contractori militari privați, ale războiului modern, doctrine și strategie militare și a scris o serie de articole despre studii strategice, precum și analize militare și politice.

Sursă foto: thedefensepost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.