Cu doar câteva zile înainte de finalul misiunii, militarii rotaţiei a VII-a şi ultima a „Scorpionilor Albaştri” şi-au luat râmas bun de la Grupul de Luptă din Polonia, prin participarea la exerciţiul de alertare „Bull Run 13″, arată Forțele Terestre Române într-o postare pe Facebook.

În perioada 14-15.10.2020, subunităţile din cadrul Grupului de Luptă au iniţiat proceduri de alertare şi dislocare şi au executat marşuri tactice pentru a ocupa poziţii de luptă defensive prestabilite în nord-estul Poloniei. Misiunea artileriştilor antiaerieni români a fost să asigure apărarea antiaeriană a aliaţilor, pe întreaga durată de desfăşurare a exerciţiului.

Obiectivul principal al „Bull Run 13” a fost acela de a antrena capacitatea de reacţie a Grupului de Luptă în vederea alertării, executării unui marş de aproximativ 100 km şi dislocării în zona de operaţii din regiunea Gołdap. Totodată, exerciţiul a avut şi scopul de a testa interoperabilitatea dintre SUA, România şi Polonia, şi de a confirma faptul că, Grupul de Luptă este pe deplin pregătit să răspundă oricăror potenţiale agresiuni din regiunea Baltică.

După trei ani şi jumătate de participare la numeroase activităţi în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, în următoarele zile, sistemul antiaerian Oerlikon va fi înlocuit de sistemul antiaerian Gepard.

Sursă foto: facebook.com/ForteleTerestre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.