Peste 20 de echipaje ale unor aeronave și elicoptere din aviața navală a Flotei Baltice a armatei ruse sunt implicate într-un exercițiu de zbor tactic în regiunea Kaliningrad, a informat luni (17.08.2020) biroul de presă al flotei, potrivit TASS.

„În timpul exercițiilor programate, peste 20 de echipaje ale aeronavelor Su-27, Su-24 și Su-30SM, precum și ale elicopterelor Mi-24, Mi-8, Ka-27 și ale transportorului militar An-26, din cadrul aviației navale a Flotei Baltice îndeplinesc diferite misiuni”, a precizat biroul de presă.

În timpul exercițiilor, echipajele vor opera lansări de rachete din diferite clase, focuri de armă, lansări de bombe cu o greutate de la 100 kg la 500 kg și vor executa manevre de luptă aeriană, se mai arată în comunicat.

Echipajele aeronavelor Su-24 și Su-30SM, aflate în prima linia, vor lansa bombe pe un câmp țintă și rachete împotriva inamicului din zona de coastă. Avioanele Su-27 vor îndeplini misiuni de interceptare deasupra spațiului aerian din Kaliningrad.

Militarii aflați la bordul elicopterelor vor derula misiuni de căutare și monitorizare a submarinelor, vor oferi sprijin aerian pentru trupele de apărare de pe coastă și pentru o aterizare a unui grup tactic de asalt aerian, mai informează biroul de presă al flotei.

Sursă foto: defpost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.