Nava de război anti-submarin ”Vice-amiral Kulakov” s-a deplasat în Marea Barents pentru a desfășura exerciții cu focuri de torpilă împotriva țintelor de suprafață, potrivit biroului de presă al Flotei de Nord a Federației Ruse, citat de TASS.

Nava rusă va derula exerciții în zona Arctică, după ce fregata franceză Aquitaine a intrat în Marea Barents, la 05.06.2020. Centrul Național de Control al Apărării din Rusia a anunțat mai devreme că forțele Flotei de Nord au urmărit mișcările fregatei franceze din Marea Barents.

În timpul exercițiilor „ofițerii ruși vor căuta și urmări submarinul inamic și vor menține contactul cu acesta”, a declarat biroul de presă al Flotei de Nord într-un comunicat.

„Exercițiile vor implica echipele centrului de informații de luptă al navei, un grup de operatori de sonar și personalul compartimentelor de luptă pentru navigație și torpile”, se arată în declarație.

Nava de război este înarmată cu sisteme de rachete anti-submarin, lansatoare de rachete, torpile și alte tipuri de armament de artilerie și rachete. Nava de război transportă, de asemenea, două elicoptere de război anti-submarine Ka-27.

Marina Rusă a angajat activ în ultimii ani marile nave de război anti-submarin ale Flotei de Nord pentru a efectua deplasări pe distanțe lungi în Oceanul Atlantic și Marea Mediterană și pentru a îndeplini misiuni pentru explorarea Arcticii.

Sursă foto: flickr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.