Flota de Nord a Federației Ruse a desfășurat exerciții la nivel de batalion în Peninsula Sredny din regiunea Murmansk, ca parte a pregătirilor de luptă, a informat marți (21.07.2020) biroul de presă al flotei.

„Această activitate implică peste 20 de nave, submarine și nave de sprijin ale Flotei de Nord, șase grupuri navale tactice, aproximativ 10 aeronave din diverse clase, peste 250 de articole de armament, echipament militar și special și mai mult de 3.000 de militari ai Flota de Nord „, a explicat biroul de presă într-un comunicat, citat de TASS.

În timpul exercițiilor, navele și submarinele au exersat misiunile de răspuns și atac ale amplasamentelor de foc ale inamicului situat în zona de coastă, se arată în comunicat.

„Echipele de luptă ale unei baterii AK-100 aparținând unei nave de război antisubmarin Severomorsk și operatorii unei baterii AK-725 ale navei de asalt amfibie Kondopoga au executat focuri de artilerie împotriva pozițiilor țintă. Echipajul unui elicopter Ka-27 dintr-un grup aerian al navei de război antisubmarin Severomorsk a lansat atacuri aeriene și a livrat trupe de asalt în spatele liniilor inamice”, se mai arată în declarație.

Infanteria motorizată a corpului armatei Flotei de Nord a derulat misiuni de susținere ale unui atac antiamfibiu de apărare a coastei, a mai precizat biroul de presă.

„Personalul Flotei de Nord a pus la punct măsuri pentru apărarea zonei de coastă împotriva aterizării forțelor de asalt, cu sprijinul navelor de luptă și aeronavelor, ținând cont de specificul operațiunilor de luptă în conflictele armate actuale”, a mai declarat biroul de presă al flotei.

În timpul exercițiilor, au fost folosite în mod activ drone pentru a conduce misiuni de recunoaștere și pentru a comunica situația tactică.

Sursă foto: militaryleak.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.