Elicoptere militare ruse au fost observate zburând aproape de granița dintre Armenia și Turcia chiar după ce ministrul turc de externe a condamnat vehement un atac al armenilor asupra trupelor azere, scrie Defence Blog.

Potrivit Sputnik Armeniei – parte a agenției Sputnik recunoscută pentru propaganda pro-rusă, în această zonă nu a fost efectuată nici o patrulare aeriană cu elicoptere.

Luni (13.07.2020), Turcia a avertizat Armenia să respecte integritatea teritorială a Azerbaidjanului, menționând că Ankara va fi alături de Baku „cu tot ce are”.

Într-un interviu televizat la postul național TRT Haber, ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a condamnat puternic un atac mortal al forțelor armate din Armenia asupra trupelor azere.

Comentariile ministrului Cavusoglu au venit la scurt timp după ce patru soldați azeri au fost uciși duminică într-o confruntare cu trupele armene. De asemenea, ministerul rus de externe a solicitat, într-o declarație, părților aflate în conflict să se așeze la masa negocierilor și să stabilească încetarea focului.

„Ministerul rus de externe își exprimă îngrijorarea cu privire la escaladarea accentuată a situației de la granița armeno-azeră din 12 iulie”, se arată într-un comunicat al ministerului. Moscova a declarat că o reescaladare a avenimentelor este „inacceptabilă”, deoarece amenință securitatea regională și și-a exprimat disponibilitatea de a oferi asistență pentru a calma tensiunile între cele două state.

De remarcat este faptul că Rusia are contingent militar în Armenia la baza militară din Gyumri.

Sursă foto: euronews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.