În data de 25.02.2020, Armata Națională Libiană (LNA) a doborât un vehicul aerian turcesc fără pilot Bayraktar TB2, la sud de Tripoli. Se presupune că drona a fost dirijată de armata turcă pentru a sprijini Guvernul de Acord Național din Libia.

Bayraktar TB2 este un vehicul aerian de luptă dezvoltat de asocierea a două companii Kale și Baykar Technologies. Drona a fost creată pornind de la un model al Bayraktar de supraveghere și recunoaștere tactică.

Aeronava are o platformă MTOW de 800 de kilograme, cu o deschidere a aripilor de 12 metri și este alimentată de un motor cu ardere internă de 100 de cai putere. Bayraktar poate zbura la o altitudine de 27.000 de metri, având o autonomie de peste 24 de ore.

Drona poate transporta o sarcină maximă de 55 de kilograme. Configurația standard include un modul de cameră electro-optică, un sistem infraroșu și un dispozitiv de apărare anti-aeriană cu laser. De asemenea, poate transporta muniții inteligente Smart Micro Munition.

Fiecare sistem Bayraktar TB2 este format din șase vehicule aeriene, două stații de control la sol, trei terminale de date, două terminale video la distanță și echipamente de asistență la sol.

Sursă articol: defpost.com

Sursă foto: armyrecognition.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.