Armata israeliană a anunţat duminică (26.07.2020) prăbuşirea uneia dintre dronele sale în timpul unei misiuni efectuate deasupra teritoriului Libanului. Israelul derulează în prezent acțiuni de consolidare a prezenței sale militare la granița cu Libanul, arată New York Times.

Drona militară s-a prăbuşit „în timpul unei operaţiuni militare la frontieră”, a precizat într-un comunicat armata israeliană (IDF), precizând că „nu există nicio teamă că informaţii sensibile ar putea fi dezvăluite de capturarea dronei” și investigarea acesteia de către adversari.

Nu este prima oară când IDF a trimis drone în spațiul aerian libanez. Acestea sunt utilizate de cele mai multe ori pentru a monitoriza activitățile Hezbollah.

În timpul unei deplasări efectuate duminică la o bază militară din apropierea frontierei libaneze, ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat că „Libanul şi Siria sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă pe şi de pe teritoriile lor”.

„Nu încercăm să tensionăm situaţia, dar acela care va dori să ne pună la încercare se va lovi de o reacţie foarte puternică”, a ministrul israelian al apărării.

Sursă foto: middleeastmonitor.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.