Doi militari bulgari au fost arestaţi pentru furnizare de informaţii clasificate unui stat străin, a anunţat vineri Ministerul Apărării din Bulgaria într-un scurt comunicat, informează AFP, citat de Agerpres.

Mass-media bulgare au anunţat joi (18.03.2021) că au fost arestate „mai multe persoane suspectate de spionaj în favoarea Rusiei”, dintre care una a încercat să fugă. De asemenea, au avut loc percheziţii, potrivit unor surse anonime din cadrul poliţiei, citate de televiziuni.

Membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) din 2004 şi a Uniunii Europene (UE) din 2007, Bulgaria întreţine în mod tradiţional relaţii economice strânse cu Rusia.

Însă, din octombrie 2019 mai multe cazuri de spionaj au dus la răcirea relaţiilor dintre cele două ţări. Cinci diplomaţi ruşi şi un asistent tehnic al ambasadei Rusiei au fost expulzaţi în această perioadă. Potrivit investigaţiilor, aceştia au beneficiat de ajutor din partea unor cetăţeni bulgari care aveau acces la informaţii sensibile.

Sursă foto: blacknews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.