Doi ofițeri de rang înalt din forțele armate egiptene au murit după ce au fost infectați cu noul coronavirus, conform unor declarații ale armatei, citate de surse media apropiate de administrația de la Cairo.

Sursa precizează că generalul-maior Shafea Abdel Halim Dawoud a murit luni (23.03.2020) din cauza COVID-19, iar generalul-maior Khaled Shaltout a decedat duminică (22.03.2020), în timp ce era angrenat în activități de combatere a focarului de coronavirus.

Forțele armate egiptene nu au publicat anterior nicio declarație privind infectarea celor doi generali cu coronavirus.

Generalul Dawoud a ocupat funcția de șel al departamentului de proiecte majore la Autoritarea de Inginerie a forțelor armate, în vreme de generalul Shaltout era șeful departamentului de proiecte în domeniul apei, din cadrul aceleiași autorități.

Un raport al organizației egiptene We Record, publicat la 13.03.2020, a cerut autorităților egiptene să dezvăluie detalii privind infecțiile cu coronavirus din cadrul Autorității de Inginerie a armatei, după ce ar fi primit informații cu privire la testarea pozitivă cu COVID-19 a generalului Dawoud și a altor doi ofițeri.

Raportul precizează că la 10.03.2020, Shafea Abdel Halim Dawoud prezenta simptome de febră, observate cu ocazia unei întâlniri cu Khaled Shaltout și președintele Autorității de Inginerie, generalul-maior Mahmoud Shahin.

Președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, a precizat într-un discurs susținut la 21.03.2020, primul de la declanșarea focarului în statul nord-african, că guvernul său s-a ocupat de pandemie cu „transparență deplină”, negând că adevărata rata de infecție este cu mult mai mare decât cifrele oficiale, așa cum avertizau mai mulți experții în boli infecțioase, printre care și cei de la Universitatea din Toronto.

Sursă articol: middleeasteye.net

Sursă foto: thedefensepost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.