Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a purtat un dialog telefonic cu secretarul american al apărării, Mark Esper, marcând, astfel, prima discuție oficială între cei doi de la preluarea mandatului de către liderul israelian, precizează Israel Defense.

La începutul discuției, Mark Esper l-a felicitat pe Benny Gantz pentru rolul său de lider în noul guvern israelian, a precizat ministerul apărării din Israel într-un comunicat.

„Cei doi au discutat despre eforturile ambelor guverne de a aborda criza generată de coronavirus și necesitatea de a descuraja adversarii care ar putea căuta să exploateze atenția globală îndreptată asupra pandemiei. Ei au examinat interesele comune cu privire la problemele de securitate regională, cu accent pe nevoia de a opri amenințarea iraniană, precum și oportunitățile de a construi un Orient Mijlociu mai stabil și mai prosper”, se arată în comunicat.

„Ministrul Gantz a evidențiat relația strategică în domeniul apărării dintre cele două națiuni și s-a angajat să consolideze parteneriatul de apărare SUA-Israel, lăudând cooperarea militară dintre acestea, pe care a susținut-o prin activitatea sa anterioară ca șef al Statului Major General al Forțelor de Apărare Israeliene”, se mai precizează în declarația oficială a ministerului israelian.

Benny Gantz și-a arătat aprecierea pentru angajamentul SUA față de capabilitățile militare ale Israelului și intenția de a consolida planurile de modernizare și achiziții ale Israelului în săptămânile următoare. Mark Esper și Benny Gantz s-au angajat, de asemenea, să se întâlnească și față în față cât mai curând.

Sursă foto: myolivetree.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.