Un diplomat rus a fost găsit mort luna trecută în fața ambasadei țării sale din capitala Germaniei.

Cadavrul bărbatului a fost descoperit pe trotuar pe 19 octombrie de poliția care păzește reprezentanța diplomatică din Berlin, a informat site-ul Der Spiegel, potrivit BBC.

Se pare că bărbatul căzuse de la un etaj superior, dar nu era clar în ce conjuctură.

Ministerul de Externe al Germaniei a confirmat reporterilor moartea diplomatului, dar nu a oferit mai multe detalii în acest sens.

Poliția din Berlin nu a comentat public decesul, care a fost raportat pentru prima dată vineri (n.r. 05.11.2021).

Der Spiegel a precizat că ambasada Rusiei a prezentat evenimentul drept un „tragic accident” asupra căruia nu a comentat „din motive etice”.

Bărbatul nu a fost confirmat ca fiind oficial al ambasadei, dar rapoartele spun că avea 35 de ani și ocupa funcția de secretar secund al ambasadei Rusiei.

Site-ul de investigații Bellingcat a declarat că a folosit date “open source” în urma cărora a stabilit că bărbatul era fiul directorului adjunct al unui departament din cadrul agenției de informații FSB din Rusia.

Același departament al FSB a fost asociat de cazul otrăviri lui Alexei Navalny, în 2020 și de uciderea fostului comandant rebel cecen Zelimkhan Khangoshvili, care a fost împușcat în cap în parcul Kleiner Tiergarten din Berlin, în august 2019.

Potrivit lui Der Spiegel, ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie în urma morții diplomatului, iar cadavrul acestuia a fost transferatat în Rusia.

Sursă foto: euroactiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.