Ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, a purtat joi (14.05.2020) o discuție telefonică cu omologul său francez, Florence Parly, și i-a propus acesteia un schimb de vizite a navelor de luptă ale celor două țări și a invitat, de asemenea, oficiali militari francezi la forumul armatei și la Jocurile internaționale ale armatei, a precizat serviciul de presă al ministerului rus.

„Generalul Serghei Shoigu, a propus să înființeze grupuri de experți inter-agenții ruse-franceze pentru securitate, să plănuiască schimburi de studenți pentru a dezvolta legături de educație militară, precum și să pregătească o vizită a unei nave din marina franceză într-unul din porturile rusești și să trimită o navă a marinei ruse într-un port francez”, scrie TASS citând sursele ministeriale.

Serghei Shoigu a confirmat că experții francezi sunt invitați să participe la forumul tehnic internațional al armatei și la Jocurile internaționale ale armatei în august-septembrie 2020. Părțile au discutat și despre „măsuri de combatere a răspândirii COVID-19, cooperare militară bilaterală și probleme de control al armelor”.

Mai mult decât atât, cei doi lideri ai apărării au făcut schimb de opinii cu privire la situația actuală din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord și au dezbătut punerea în aplicare a acordurilor încheiate în cadrul unei reuniuni în format „2 + 2” a miniștrilor apărării și de externe, din septembrie 2019.

Se pare că șefii celor două ministere omoloage au stabilit o continuare a dialogului pe probleme de interes comun.

Sursă foto: mil.ru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.