Ambasada Israelului la Abu Dhabi a fost deschisă oficial duminică (24.01.2021), a anunţat Israelul, la patru luni după semnarea unui acord de normalizare a relaţiilor dintre statul evreu şi monarhia araba din Golf, informează France24. În acelaşi timp, au fost semnate acorduri comerciale între cele două state, în domeniile agro-alimentar, al turismului şi tehnologiilor de vârf.

„Ambasada Israelului la Abu Dhabi a fost oficial deschisă astăzi, o dată cu sosirea reprezentantului misiunii, Eitan Na’eh”, a arătat ministerul israelian al afacerilor externe într-un comunicat, adăugând că delegaţia israeliană va acţiona pentru „aprofundarea” şi mai mult a relaţiilor dintre cele două state.

Israelul a anunţat în ultimele luni acorduri de normalizare a relaţiilor cu patru ţări arabe: Emiratele Arabe Unite, Bahrain, dar şi Sudan şi Maroc, sub patronajul administrației de la Washington.

De altfel, guvernul israelian a aprobat oficial duminică acordul cu Marocul, care mai trebuie, însă, să obţină aprobarea deputaţilor.

Înaintea Emiratelor, Egiptul şi Iordania erau singurele ţări arabe care stabiliseră relaţii diplomatice cu statul evreu, după semnarea, în 1979 respectiv în 1994, a unor tratate de pace care au pus capăt stării de război cu vecinul israelian.

Sursă foto: thecorrespondent.pk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.