Trei oficiali de top ai agenţiei de spionaj din Israel, cunoscută drept Mossad, şi-au dat demisia în urma schimbărilor făcute de noul şef al agenţiei, David Barnea, scrie The Times of Israel, citat de Monitorul Apărării.

Demisiile celor trei oficiali au fost înmânate conducerii săptămânile trecute. David Barnea a preluat funcţia de şef al Mossadului de la Yossi Cohen, un apropiat al fostului prim-ministru israelian, Benjamin Netanyahu.

Oficialii care au părăsit agenţia se numărau printre cei mai vechi angajaţi ai Mossadului, având poziţii importante ca şef al diziviei de tehnologie, şef al operaţiilor şi şeful ramurii care se ocupa de războiul împotriva terorismului. Un al patrulea oficial ar lua, de asemenea, în considerare demisa, potrivit The Times of Israel.

Se pare că deciziile acestora de a demisiona au fost provocate de schimbările  de organizare făcute de Barnea, care a decis să divizeze responsabilităţile din cadrul agenţiei şi să despartă ramurile existente.

Barnea este fost soldat al unităţii de comando Sayeret Matkal şi a lucrat în Mossad în ultimii 25 de ani. A  fost numit adjunct al fostului şef al agenţiei, Yossi Cohen, în 2019.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.