Casa Regală a României a făcut o donație în valoare de 5.000 de euro Armatei Republicii Moldova, a anunțat vineri (17.04.2020), ministrul moldovean al apărării, Alexandru Pânzari. Militarii moldoveni au primit dezinfectante, măști, mănuși și viziere, care urmează să fie distribuite de Spitalul Clinic Militar.

„Am primit o donație în sumă de 5.000 de euro de la prietenii noștri din România prin ambasadorul Casei Regale a României, domnul Luc Francois. Donația a ajuns la destinație săptămâna trecută, iar Spitalul Clinic Militar Central se ocupă de distribuția produselor”, a declarat ministrul Pânzari.

Ministrul a mai spus că după decretarea stării de urgență, armata a cheltuit aproximativ 900.000 de lei. De asemenea, pe timpul stării de urgenţă, circa 2.600 de medici au fost transportați de militari acasă sau la serviciu.

„120 de militari au participat la lucrările de amenajare a centrului de triere de la Moldexpo. Zilnic, câte 120 de militari sunt implicați în misiuni de patrulare în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Alți circa 100 de militari își desfășoară activitatea la posturile fixe din localitățile aflate în carantină: Soroca, Carahasani, Talmaza, Ștefan Vodă și Glodeni”, a adăugat Alexandru Pînzari.

La momentul actual, în Republica Moldova au fost confirmate 2.154 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, dintre care 135 de pacienți cu simptome ușoare, sunt tratați la domiciliu, fără a fi testați, iar 143 se aflî în stare gravă.

În prezent, în Republica Moldova sunt 552 cadre medicale confirmate cu COVID-19, iar 4 angajaţi din sistemul medical au murit.

Sursă articol și foto: tvrmoldova.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.