Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consideră că Moscova şi Londra trebuie să stabilească o cooperare pe o serie de direcţii, a anunţat, luni, serviciul de presă al Kremlinului, după încheierea convorbirii telefonice dintre cei doi.

„Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, au avut o convorbire telefonică în timpul căreia au avut un schimb de opinii privind situaţia relaţiilor bilaterale. A fost exprimată opinia reciprocă, conform căreia, în ciuda existenţei unor probleme cunoscute, este necesar să se stabilească o cooperare între Moscova şi Londra pe mai multe direcţii”, au subliniat sursele de la Kremlin, conform Adevărul. 

 Preşedintele Putin şi-a exprimat regretul că nu va putea participa personal la Summit-ul COP26, conferinţa ONU pentru schimbări climatice care va avea loc la Glasgow, având în vedere situaţia pandemică din Rusia.   Prim-ministrul britanic a subliniat că relaţia actuală a Regatului Unit cu Rusia nu este cea pe care şi-ar dori-o, conform unui comunicat de presă al guvernului britanic. El a spus că rămân dificultăţi bilaterale semnificative, inclusiv otrăvirile de la Salisbury în 2018. Prim-ministrul a subliniat, de asemenea, importanţa suveranităţii ucrainene.  

Liderii au discutat, de asemenea, despre situaţia actuală din Afganistan. Boris Johnson a subliniat că este important ca orice recunoaştere a talibanilor să fie condiţionată de comportamentul acestora, inclusiv de respectarea drepturilor omului.

Sursă foto: newsmaker.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.