Conform datelor disponibile pe SEAP, Optoelectronica 2001 SA și Kapsch România sunt cele două firme câștigătoare ale unei licitații organizate de Serviciul de Protecție și Pază (SPP) pentru „servicii de dezvoltare de software pentru dezvoltarea capabilităților tehnice necesare în procesul de recrutare, selecție, evaluare și formare a personalului, în cadrul proiectului POLISE” – finanțat din fonduri ale UE.

Anterior, SPP nu a primit nicio ofertă pentru cele două loturi. Estimat la 3,42 milioane de lei, fără TVA, pentru 18 luni, contractul a fost atribuit pentru 3,155 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei pentru Optoelectrica 2001 SA (lot 1) și Kapsch – 455.327 lei (lot 2). Denumit „Servicii de dezvoltare biblioteca electronica cu trasee rutiere modelate digital, din Bucuresti si teritoriul național”, primul lot a fost estimat la 3 milioane de lei și un singur ofertant, Optoelectronica 2001 SA, scrie Profit.ro.

Potrivit coruptia.ro, printre asociații de la Optoelectronica 2001 SA se numără și Alexandru Octavian Grumaz, fiul fostului prim-adjunct al directorului STS, generalul Alexandru Grumaz, actualmente consilier al președintelui PNL și candidat la Senatul României pe listele aceluiași partid.

Optoelectronica 2001 SA este condusă de generalul Teodor Necşoiu, fostul şef al Institutului de Fizică Atomică Măgurele, iar de-a lungul timpului, printre asociații firmei au fost și UDMR-iștii Verestoy Attila (fost senator) şi Lanyi Szabolcs Ştefan (fost ministru al cercetării și secretar de stat).

Fiu de general, abonat la contractele din domeniul medical

Conform unui material al jurnalul.ro din 2016, până în 2012, Alexandru Octavian Grumaz a fost unul din patronii Centrului Medical Polimed, afacere fondată în anii’90 de fostul ministru Sebastian Vlădescu. Grumaz jr. era asociat aici cu Ionel Manole (partenerul lui Vlădescu şi Călin Popescu Tăriceanu în Leader High Tech SA), Dan Simulescu (ex-manager Medlife, Medist şi Metrorex) şi Marcel Viorel State, general MAI în rezervă.

Acelaşi Alexandru Octavian Grumaz apare, printre alţii, şi în General Trading & Management SRL alături de sora sa, Ana Maria Grumaz, dar şi de Ionuţ Florin Adrian Tănase. Nimeni altul decât fiul generalului Tudor Tănase, adică fostul superior al lui Grumaz la conducerea STS, unde a fost director general între 2001 şi 2005. Fiii generalilor Tănase şi Grumaz au fost asociaţi şi în Conect Telecom SRL, redenumită Carroline Excelent SRL şi dizolvată în 2010. Celor doi le-a fost partener în această firmă şi Ioan Dragoş Amihăesei, fiul lui Ioan Mihăesei, general STS.

În anul 2018, Curentul arăta că fiul generalului Alexandru Grumaz, prim adjunct al directorului STS între 2001 şi 2005 și fost consul general al României la Shanghai, între 2007 şi 2009, a devenit milionar în urma afacerilor derulate cu spitalele bucureştene. Firma lui Alexandru Octavian Grumaz deși are doar 5 angajaţi raportează an de an profituri uriaşe. Denimed Consulting SRL Bucureşti are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice şi a beneficiat de peste 100 de contracte, în special de la spitalele din Capitală, dar şi de la unităţile sanitare din Ilfov şi Ploieşti, în valoare totală de circa 75 milioane de lei, fără TVA. Mai bine de jumătate din aceste contracte au fost atribuite fără licitaţie, cu invocarea, de fiecare dată, a situaţiilor de extremă urgenţă.

Sursă foto: universul.net

1 COMENTARIU

  1. Generlul Mihalache omul lui Ion Iliescu..Mihalache vine de la. UNIITATEA AIA CARE ASCULTA TELEFOANELE LUI CEAUSESCU. ASTA E OM.GREU. CA E PREA CORECT IAU INSCENAT ASTIA TOTU. SI DA EDUARD DA CE NU ZICE NIMENEA NIMIC ? CAT A MAI PAPAT SI ALA. ERA MAI BANDIT CA TASU. ALA PAN CE FUNCTIE MAI IE ? DE FAMILIE DA SECURISTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.