La data de 13.02.2020, comandantul forțelor terestre lituaniene, generalul de brigadă Raimundas Vaiksnoras și inspectorul armatei germane (echivalentul șefului de stat major), generalul locotenent Jorg Vollmer, au semnat un acord privind viziunea strategică pentru consolidarea cooperării militare bilaterale. A fost ultima semnătură în calitate oficială a ofițerului german. La câteva ore după eveniment, generalul locotenent Alfons Mais a fost numit noul șef ar forțelor armate germane.

Acordul bilateral este menit să consolideze obiectivul comun al celor două armate, ținând cont de angajamentele internaționale ale acestora – capacitatea de a acționa coordonat în cadrul operațiunilor terestre, atât la nivel regional, cât și global. În acordul de 3 pagini se menționează actualele modalități de cooperare, mijloacele de implementare ale acestora, precum și perspectivele de creștere a eficienței cooperării.

Parteneriatul strategic între armatele germană și lituaniană cuprinde în prezent cooperarea la nivel de comandanți, grupuri de lucru comune și participarea la activități de instruire comună.

Germania este unul dintre cei mai importanșți parteneri ai Lituaniei în domeniul apărării. Brigada de infanterie mecanizată a forțelor lituaniene acționează, din octombrie 2018, în acțiuni militare comune cu Divizia a 10-a germană. Personalul militar german constituie nucleul grupului de luptă al Batalionului NATO Forward Presence Lituania, iar trupele lituaniene dizlocate în Mali sunt prezente într-o bază militară germană.

Sursă articol: milmag.eu

Sursă foto: defence-blog.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.