Forţele din Siria susţinute de Iran au avertizat, joi (14.10.2021), că vor răspunde agresiv atacului israelian care a avut loc miercuri în zona Palmyra din Siria, din provincia Homs, acesta fiind al doilea atac într-o săptămână, anunţă Reuters.

Ministerul sirian al apărării a transmis că un soldat a murit în urma atacului care a avut loc miercuri, la 23:34, şi a vizat un turn de comunicaţii.

Israelul nu a comentat atacurile care au venit la doar câteva zile după ce Damasc a transmis că sistemele sale de apărare au interceptat un atac cu rachetă din partea Israelului asupra provinciei Homs, în urma căruia au fost răniți şase soldaţi sirieni.

 „Am luat decizia să răspundem acestui atac ca răzbunare pentru martirii şi sângele vărsat al celor răniţi, iar răspunsul va fi foarte dur”, au transmis reprezentanții forţelor pro-iraniene din Siria.

Potrivit unei surse Reuters, atacul israelienilor ar fi lovit, printre altele, şi baza aeriană T4, din care miliţiile pro-iraniene au lansat atacuri cu drone asupra bazelor SUA din nordul Siriei. De asemenea, aceeaşi sursă susţine că drone despre care se presupune că ar aparţine israelienilor au lovit bazele pro-iranienilor din estul provinciei Deir al Zor, de la graniţia cu Irak, o rută strategică pentru aceste miliţii, care trimit în mod regulat  forţe din Irak în Siria.

Benny Gantz, ministrul israelian al apărării, a declarat, luna trecută, că Teheranul oferă miliţiilor străine instrucţii despre folosirea dronelor, la o bază aeriană din Iran.

Locul lovit miercuri de Israel se află lângă un centru pe care Teheran îl foloseşte pentru instrucţii despre folosirea dronelor, conform unor surse citate de Reuters.

Zona Palmyra, spre care au fost îndreptate atacurile, se află în apropiere de mai multe baze ruseşti şi este zona în care militarii Rusiei au făcut mai multe manevre, în ultimele zile, alături de militarii sirieni.

Sursa foto: Twitter/France24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.