După ce China a blocat accesul la toate ziarele și site-urile de știri din India, Societatea Indiană a Presei (INS) a emis, marți (30.06.2020), o declarație spunând că acțiunea guvernului chinez este total deplasată, informează The Indian Express.

Președintele INS, Shailesh Gupta, a precizat în numele membrilor organizației că „acțiunea guvernului chinez de a restrânge accesul la ziarele și site-urilor media din India este nepotrivită și chiar accesul prin servere tip VPN a fost blocat prin crearea unui firewall avansat”.

Gupta a cerut „cu tărie” guvernului indian „să ia urgent măsuri pentru a interzice accesul la mass-media chineză din India și să oprească imediat orice fel de colaborare și investiție realizată de entități chineze în companii mass-media indiene”.

India a interzis luni (29.06.2020) 59 de aplicații mobile ce au legături cu China, pe fondul tensiunilor cu Beijingul din zona de frontieră Ladakh. Drept răspuns la această decizie, China a blocat imediat toate site-urile de știri din India, acestea devenind inaccesibile de pe teritoriul chinez.

Sursă foto: cnn.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.