Companiile din industria de apărare din Germania și Franța intenționează să renunțe la tehnologiile americane în producerea de echipamente militare, arată BulgarianMilitary, citând săptămânalul german Welt am Sonntag.

Potrivit ziarului german, un exemplu în acest sens îl reprezintă intenția companiilor din domeniu de a obține independența în producția de elicoptere și avioane de luptă în cadrul programului „Future Combat Air System”.

Producătorii angrenați în acest program sunt: Dassault Aviation, Airbus, Indra Sistemas, MTU Aero Engines, Thales și MBDA, iar principalele state beneficiare ale produselor vor fi Germania, Franța și Spania.

Companiile europene nu sunt mulțumite de faptul că, în conformitate cu Legea americană privind comerțul internațional de arme (ITAR), Washingtonul își păstrează dreptul de a controla echipamentele produse cu tehnologie americană.

„Fără ITAR și alte sisteme de reglementare din SUA, Europa câștigă mai multă libertate în a furniza produse militare. Unul dintre avantajele produselor 100% europene este și faptul că aceste companii rămân în Europa și nu intră în mâinile unor țări non-europene”, a declarat pentru ziarul german Florent Chauvancy, director de vânzări pentru elicoptere al producătorului francez Safran.

Sursă foto: eda.europa.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.