Guvernul chilian a decis închiderea a cinci ambasade, respectiv pe cele din România, Grecia, Danemarca, Algeria și Siria, motivând că astfel va face economii cuprinse între 3 și 4 miliarde de pesos chilieni (între 3,4 și 4,6 milioane de euro) anual, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie ziarul El Litoral, citat de HotNews.

Ziarul chilian a informat că ministerul de externe a transmis ambasadorilor din cele cinci țări, vinerea trecută (05.06.2020), că ar trebui să înceapă pregătirile pentru a închide misiunile diplomatice pe care le conduc, până la sfârșitul anului.

Ministrul de externe, Teodor Ribera, a cerut acum un an o evaluare internă, în vederea modernizării politicii externe a statului Chile și promovării misiunilor diplomatice în acele locuri unde națiunea sud-americană are cele mai mari interese.

Cu toate acestea, surse guvernamentale consultate de ziarul menționat au recunoscut că schimbarea a fost accelerată de criza economică provocată de pandemia de coronavirus.

Chile, cu 134.150 de cazuri și 1.637 de decese, este una dintre țările cele mai afectate de COVID-19 din America Latină. Președintele Sebastian Pinera nu a declarat carantină națională, dar, în acest moment, aproape jumătate din populația chiliană este supusă carantinei în Regiunea Metropolitană Santiago și capitala Santiago.

Sursă foto: theculturetrip.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.