Knyaz Oleg, submarinul cu propulsie nucleară din proiectul 955A (clasa Borei-A) va fi lansat pe mare pentru prima dată la începutul lunii iunie, potrivit unei surse din industria de apărare rusă, informează TASS.

„Conform planurilor, Knyaz Oleg va fi desfășurat pe mare pentru teste la începutul lunii iunie”, explică sursa, precizând că planurile s-ar putea, totuși, schimba. Biroul de presă al Șantierului Naval Sevmash, parte a United Shipbuilding Corporation, unde se construiesc submarinele din această serie, a refuzat să comenteze informațiile apărute.

Planurile inițiale prevedeau ca primul astfel de submarin să intre în serviciul forțelor navale ruse chiar de ziua marinei, la 25 iulie.

Sursa publicației TASS a apreciat, însă, că este foarte puțin probabil ca forțele navale să poată folosi un astfel de submarin strategic până la 25 iulie, deoarece trebuie să urmeze mai întâi un program de teste maritime, dar mai ales să lanseze o rachetă balistică intercontinentală Bulava din Marea Barents, din poziție de scufundare, împotriva unei ținte de pe terenul de exerciții din Kura (Peninsula Kamceatka).

În pezent, marina rusă operează patru submarine strategice din clasa Borei. În plus, în afară de Knyaz Oleg, alte trei submarine ale proiectului 955A se află în diferite etape ale construcției lor la Șantierul Naval Sevmash.

Comandantul marinei ruse, amiralul Nikolai Yevmenov, a declarat pentru publicația Krasnaya Zvezda că forțele navale vor primi submarinul Knyaz Oleg până la sfârșitul anului 2021.

Sursă foto: navyrecognition.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.