Potrivit „Bulgarian Military”, Republica Cehă și-a rechemat temporar trupele dislocate în teatrele de operațiuni din Irak, care au fost implicate în misiuni de instruire a forțelor locale.

Anunțul a fost făcut și de locotenent-colonelul Magdalena Dvorakov, reprezentant al Statului Major General al Forțelor Armate Cehe și consilier pe probleme de gen al NATO.

„Trupele cehe a fost rechemate temporar din Irak, datorită reducerii semnificative a sarcinilor operaționale, amenințărilor la adresa securității lor generate de situația din respectivele zone de conflict, dar și din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat Magdalena Dvorakov.

Avioanele speciale ale forțelor aeriene cehe au aterizat pe un aerodrom din regiunea Kela, având la bord 30 de militari. Este vorba despre ofițeri din rândurile instructorilor, ai poliției militare și din unitățile de apărare chimică. Aceștia au fost implicați în operațiunea „Inherent Resolve” și în alte misiuni NATO din Irak.

Presa arabă a prezentat începutul retragerii trupelor americane din baza Habbaniya, din provincia Anbar din vestul Irakului. Săptămâna trecută, Pentagonul a început transferul unei alte baze militare (din apropierea orașului Al Qa’im) către forțele irakiene, bază condusă de SUA pentru a combate acțiunile grupării teroriste Daesh.

Retragerea SUA și a aliaților NATO din Irak este asociată de mulți analiști cu creșterea recentă a atacurilor cu rachete ale milițiilor pro-iraniene împotriva bazelor din Irak în care sunt desfășurați militarii coaliției americane.

Sursă articol: bulgarianmilitary.com

Sursă foto: army.cz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.