Epava avionului Mig 21 a fost găsită după miezul nopții în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită. Ministerul Apărării anunță că pilotul Căpitan Costinel Iosif Niță şi-a pierdut viaţa. Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor, iar exercițiul de executare în comun a unei misiuni de Poliție Aeriană Întărită, prevăzut pentru 3 martie a fost anulat.

Aeronava prăbușită  făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

40 de minute mai târziu, un elicopter Puma, plecat în căutarea aeronavei, cu șapte persoane la bord (inclusiv doi scafandri) a dispărut și el de pe radare, fiind ulterior găsit lângă localitatea Gura Dobrogei, la 11 kilometri de aerodromul de unde decolase.

Ulterior Ministerul Apărării anunța că cele șapte persoane au murit în urma prăbușirii elicopterului.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi text

Un mesaj de condoleanțe în numele președintelui a fost publicat și de către Administrația Prezidențială: “Îmi exprim profundul regret și deplina compasiune pentru pierderea vieții a șapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar. În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.