Potrivit cotidianul.ro, la RASIROM, regia autonomă aflată sub umbrela Serviciului Român de Informații, salariul mediu a înregistrat o creștere de 65% în 2020, comparativ cu anul precedent. Cifrele din bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al RASIROM pot fii accesate în anexa disponibilă aici.
Se pare că de la an la an business-ul aflat sub autoritatea SRI devine din ce în ce mai profitabil. Să fie vorba de o profitabilitate bazată pe performanțe economice reale sau pe niște contracte aranjate cu clienții fideli din zona guvernamentală?
Printre clienții fideli ai RASIROM se numără Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului, MAE, MAI, Ministerul Finanţelor Publice, SRI, SIE, STS, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Banca Națională a României, Imprimeria Naţională SA, Romarm, Direcţia Generală a Vămilor, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat și Oficiul Naţional pentru Combaterea Spălării Banilor.
În 2019, la RASIROM s-a câștigat în medie 7.077 lei pe lună, iar în acest an un angajat ia 11.697 lei. Această creștere este mai mare decât cea a productivității muncii, care a avut un salt de 41%.
Legat de RASIROM, în 2018, romanialibera.ro nota o evoluție spectaculoasă la capitolul salarii. Bugetul de salarii s-a dublat în 2018, comparativ cu 2017, de la 4,2 milioane de lei, la 8,8 de milioane de lei.
În plus, RASIROM mai avea prevăzute în buget 880.000 lei pentru prime și alte bonusuri acordate angajaților, dar și 240.000 lei participare la profit – 10% din beneficiul net, dar nu mai mult de un salariu mediu lunar pe societate. Acest bonus se menține și în prezent. În 2020, suma repartizată din profit a sărit la 500.000 de lei, astfel încât un salariat ar primi aproape 2.900 de lei, adică cu peste 75% mai mult.
Tot în anul 2018, pur întâmplător, RASIROM a obținut 49% din contractul pentru executarea lucrărilor de automatizare şi de securizare a conductelor aferente proiectului „Dezvoltarea sistemului naţional de transport gaze naturale, pe coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA)”, autoritatea contractantă fiind SNTGN Transgaz.
Interesant este că directorul RASIROM de la acea vreme, Aurelian Țolescu, dar și soția acestuia, dețineau funcții de șef serviciu în cadrul SNTGN Tansgaz, el fiind chiar șef serviciu la Unitatea de Management de Proiect BRUA. Și asta ar fi doar una dintre poveștile cu și despre RASIROM.
Regia Autonomă RASIROM are ca obiect principal de activitate proiectarea, producţia şi instalarea sistemelor de supraveghere, pază şi alarmare, de protecţie fizică şi electronică a obiectivelor aparţinând instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale şi altor beneficiari, a reţelelor de comunicaţii voce-date şi a sistemelor de dispecerizare şi monitorizare a informaţiilor, realizarea de produse software, prelucrarea informatizată a datelor, lucrări de construcţii-montaj şi instalaţii, expertizare şi consultanţă.
Sursă foto: flux24.ro