Cea de-a VIII-a ediție a Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2022, cea mai mare expoziție de tehnică militară, aeronautică şi securitate din estul Europei, va avea loc în perioada 18 – 20 mai la București, pe platforma Romaero Băneasa.

Evenimentul reunește companii de prestigiu din țară și străinătate, care îşi vor expune şi prezenta produsele şi serviciile în fața reprezentanților instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică şi siguranță dar și a celor peste 300 de delegați străini.

BSDA se constituie și ca o platformă și pentru companiile românești

Și asta pentru a intra în contactat cu marii jucători globali în vederea încheierii de parteneriate care să faciliteze transferul de tehnologie și know-how în industria națională.

După amânarea evenimentului programat pentru primăvara anului 2020, pe fondul restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, BSDA revine la București cu cea mai mare ediție de până acum. Peste 380 de companii din industria mondială de apărare, aeronautică şi securitate, din 32 de țări, și-au anunțat participarea și vor prezenta, pe durata celor trei zile, cele mai noi produse şi servicii din portofoliu, anunță Revista Biz.

Ca elemente de noutate, compania americană Lockheed Martin aduce pentru prima dată în România simulatorul pentru avionul de vânătoare de generație a V-a, F-35, iar forțele armate SUA vor expune cea mai nouă versiune din dotare a celebrului tanc M1A2 Abrams. De altfel, dintre țările participante Statele Unite au și cea mai semnificativă prezență în cadrul evenimentului, urmate de Germania, Franța, Israel și Italia. 

Printre expozanți se numără importante companii din industrie, inclusiv top 5 la nivel mondial, precum Lockheed Martin, Raytheon Technologies, General Dynamics, BAE Systems, L3Harris, Elbit Systems, Rafael Advanced Defence Systems, Naval Group, MBDA, Airbus, DAMEN, IVECO Defense Vehicles, Beretta, Leonardo, dar și companiile românești, Dacia Automobile, Romarm, Romaero, IAR Braşov, Aerostar Bacău, Pro Optica, BlueSpace Technology și alții.

Alături de marii jucători comerciali ai industriei, evenimentul va găzdui și o expoziție de tehnică din dotarea Forțelor armate române și SUA, precum și a structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, ANCOM, Radiocom şi STS.

Peste 300 de reprezentanți ai autorităților, oficiali români și străini și-au anunțat participarea la  deschiderea oficială, programată pentru data de 18 mai, cu începere de la ora 10:00. La eveniment este așteptat și Premierul Nicolae Ciucă, alături de Ministrul Apărării Naționale, Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, Ministrul Sănătății, Ministrul Transporturilor, cei doi președinți ai Comisiilor de Apărare din Senat și Camera Deputaților, numeroși parlamentari, secretari de stat și prefecți.

BSDA 2022, cel mai mare eveniment expozițional din regiunea Mării Negre dedicat industriei de apărare, este organizat de TNT Productions Romania, cu sprijinul Guvernului României şi al Ambasadei SUA la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.