Două bombardiere strategice Tu-160 ale forțelor aeriene ruse au desfășurat o misiune de peste 12 ore în apele neutre din Marea Barents, Marea Norvegiei și Marea Nordului, fiind atent monitorizate de aeronavele forțelor aeriene britanice și norvegiene de-a lungul anumitor zone, a declarat miercuri (14.10.2020) Ministerul Apărării din Rusia, informează TASS.

„Două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor programat în spațiul aerian peste apele neutre din Barents, Norvegia și Marea Nordului. Zborul a durat 12 ore”, a declarat ministerul apărării.

Potrivit ministerului, avioanele de vânătoare MiG-31 ale forțelor navale ruse au însoțit bombardierele de-a lungul anumitor secțiuni ale rutei lor, fiind îndeaproape monitorizate de Eurofighter Typhoon ale forțelor aeriene din Marea Britanie și F-16 ale aviației militare norvegiene.

Ministerul apărării de la Moscova a subliniat că echipajele cu rază lungă de acțiune circulă în misiuni regulate în spațiul aerian internațional peste Arctica, Pacific și Atlanticul de Nord, precum și peste Marea Neagră și Baltică.

Sursă foto: aviationvoice.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.