Armata Ucrainei transmite că a distrus patru tancuri rusești pe o șosea din apropierea orașului Harkov, lângă granița cu Rusia. De asemenea, autoritățile mai informează că au fost uciși “50 de ocupanți ruși” într-un oraș situat în apropiere de Luhansk și că un alt avion rusesc (al șaselea) a fost doborât, tot într-o localitate din estul țării. Rusia neagă că vreun vehicul blindat sau vreo aeronavă de-ale sale au fost distruse, scrie Reuters.

Anunțul a fost transmis de Ministerul Apărării din Ucraina într-o postare pe Facebook: ”Forțele Ministerului Apărării rețin atacul agresorului rus. În regiunea Cernihiv, adversarul a fost oprit. Se duc bătălii grele în zona Harkov și în zona de operare a Forțelor Unite. 4 tancuri ale ocupanților au fost arse pe drumul ocolitor al orașului Harkov. Forțele trupelor noastre au preluat controlul deplin al orașelor Mariupol și Șceastea (în regiunea Lugansk). Cel puțin 6 avioane, 2 elicoptere și zeci de unități de echipamente blindate inamice au fost distruse. Aproximativ 50 de ocupanți ruși au fost uciși în zona Șceastea.

Situația este dificilă în direcția Herson, dar forțele de apărare ucrainene nu renunță. Împreună spre Victorie!

De asemenea, Administrația Prezidențială din Ucraina a anunțat că 40 de soldați ucraineni și 10 civili au fost uciși în urma atacurilor cu rachete ale armatei ruse din această dimineață, conform CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.